Siirry pääsisältöön

Yhdysvallat - KFC kana

Innostuin pari vuotta sitten muiden maiden ruokakulttuureista ja tuolloin päätin tehdä joka viikko jollekin maalle tyypillistä ruokaa. Ensimmäisellä viikolla tein KFC kanaa, jota olin jo pitkään himoinnut. Seuraavalla viikolla tein mielikuvituksellisesti bratwurstia ja pekoni-hapankaalia, jonka jälkeen innostukseni laantui. Selasin muutama päivä sitten vanhaa blogiani, jonne olin laittanut ohjeen tästä KFC tyylisestä kanasta. Ajattelin taas tutustua ulkomaisiin ruokakulttuureihin, mutta tällä kertaa teen noita vieraita ruokia vain kerran kuussa, jotta innostus ei pääty yhtä nopeasti kuin kanan lento. Otan mielellään ehdotuksia maista, joiden ruokiin tutustun! Tässä kuitenkin näiden KFC kanojen ohje.


Olen jo jonkun aikaa haaveillut KFC kanasta. Valitettavasti Suomessa ei vielä ole kyseisen pikaruokaketjun ravintolaa, joten päätin tehdä KFC tyylistä kanaa itse. Ohjeen löysin suosikki ruokablogistani Pastanjauhantaa (http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2008/04/kotikokin-kfc-friteerattu-kananfile.html). Muutin ohjetta hieman, koska pakastimestani löytyi 1,5 kiloa kanan siipi, koipi ja reisipaloja. Sen takia nelinkertaistin ohjeen taikinan.

Friteerattu kananfile á la KFC
Broilerin siipi, koipi ja reisipaloja 1,5kg
4 rkl curry-jauhetta
3,5 tl cayenne-pippuria
yrttejä (esim. oregano, timjami, rakuuna, tuore persilja)
4-8 kynttä valkosipulia hienonnettuna (minulta valkosipuli loppui kesken, joten käytin lisäksi kuivattua valkosipulirouhetta)
4 muna
9,6 dl (4 cup) vehnäjauhoa (itse lisäsin jauhot silmämääräisesti)
suolaa, pippuria
ruokaöljyä paistamiseen
Sekoita suola, pippuri, mausteet, valkosipuli, muna ja n. 8 ruokalusikallista vettä. Yrttien kanssa voi olla luova ja käyttää sellaisia, joista muutenkin pitää. Yrttejä kannattaa aina laittaa hieman enemmän kuin alun perin ajatteli, ne kun ovat maultaan niin kovin mietoja.
Sekoita ainekset niin, että yrtit ja mausteet ovat kohtuullisen tasaisesti kiinni kananpalojen pinnassa. Lisää tämän jälkeen jauhot vähitellen mukaan. Pyörittele ja painele jauhoa kanan pintaan niin, että ne ovat kauttaaltaan peittyneet. Ideaalinen lopputulos on kuiva muttei pölisevän jauhoinen. Jos seos menee liian kuivaksi, voit aina lisätä tilkan vettä. Tavoitteena on, että jauho-mausteseos istuu kanan pinnassa kohtuullisen napakasti.
Omistan rasvankeittimen ja paistoin kanat siinä muutama kerrallaan. Kanat tulisi paistaa 180 asteisessa öljyssä ja n. 7-12 minuttia. Hyvä nyrkkisääntö on se, että mitä isompi kana, sitä kauemmin sitä pitää paistaa.
Valuta palat lopuksi talouspaperin päällä liiasta öljystä. Kuten friteeratessa yleensä, ruoan pintaan jäävä öljy imeytyy muuten nopeasti pintakerrokseen ja nuljuttaa muuten niin rapean frittiruoan nutisevan pehmeäksi.
Kanojen kylkeen sopii erinomaisesti coleslaw, jota teinkin.

Coleslaw
1 kupillinen (2,4 dl) raastettua kaalta
1 kupillinen karkeaksi raastettua porkkanaa
puolikas, pieni, ohueksi viipaloitu sipuli
puoli kupillista majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
½ tl sellerinsiemeniä (lähikaupastamme ei löytynyt sellerinsiemeniä, joten korvasin ne sinapinsiemenillä)
¼ tl suolaa
1/8 tl cayenne-pippuria

Tein coleslawistakin suuremman annoksen kun yllä lukee. Loppuja sitten syötiin leivän päällä.
Kanojen ja coleslawin kylkeen ostin vielä Rainbow'n BBQ ristikkoperunoita.
Yleensä en pidä ollenkaan mausteisteisista ruuista, mutta nämä kyllä maistui todella hyville! Oli se verran aikaa vievää touhua, että näitä ei kovin usein voi tehdä.

Kommentit

  1. Moi, tosi kivannäköinen resepti!:) Tiedätkö, voiko koivet paistaa rasvassa munkkien tapaan, jos ei omista rasvakeitintä? Jos oot tekemässä uudestaan tällaista johonkin maahan liittyvää ruokapostausta, voisiko se olla Ranskasta? Tässä vielä oma hieman alkuvaiheillaan oleva blogini: http://kirjojenkeittio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Paistaminen onnistuu myös ihan normaalissa kattilassa! Itse olen joskus ennen muinoin tehnyt friteerattuja banaaneja valurautapadassa, joka on rasvakeittimen jälkeen paras väline uppopaistamiseen. Normaalissa kattilassa pohja on sen verran ohut, että rasva voi kuumentua liikaa, mutta siltä vältytään, jos mittailee rasvan lämpötilaa silloin tällöin. Kannattaa tarkistaa ensimmäisen satsin kypsyys ja arvioida sen mukaan paistoaikaa :)

    Ranska kuulostaa hyvältä! Ranskalainen keittiöhän on vaikuttanut lähes kaikkiin länsimaisiin keittiöihin, joten se on oikein luonteva valinta. Haluaisitko tietoa jostakin tietystä ruokalajista?

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Voisinkin kokeilla reseptiäsi jossakin vaiheessa.
    Ei mielessäni ollut mitään erityistä, joten oman makusi mukaan vain;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Bee Venom - luonnon oma botox voide!

Luin jonkin aikaa sitten Iltalehdestä Bee Venom -voiteesta, joka sisältää mehiläisen myrkkyä, joka kohottaa kasvoja ilman kipua ja pistoksia. Tämäkin voide on tullut tavallisen kuluttajan tietoisuuteen julkkisten ansioista ja esimerkiksi Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue vannovat Bee Venomin nimeen. Suhtaudun kauneusleikkauksiin erittäin kriittisesti, enkä ikinä voisi kuvitella ottavani botox-pistosta tai muita kirurgisia korjausleikkauksia. Sen takia on ehkä jopa ristiriitaista pyrkiä hankkimaan botox vaikutus voiteen avulla. Voidetta tosin käytetään ulkoisesti, eikä siitä tule yhtä keinotekoista ilmettä mitä botox-pistokset joillekin aiheuttaa. Kohdallani tuotteen testaamiseen ajoi silkka uteliaisuus. Minusta on kiinnostavaa, että yksi voide voisi saada niin näkyviä tuloksia aikaan, että syvätkin rypyt tasottuisi. Olen tähän mennessä säästynyt rypyiltä muutamaa otsaryppyä lukuunottamatta, eikä minulla ole oikeaa tarvetta kasvojen kohotukselle. Enemmänkin odotan vo

Superhelpot viinerit

  Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi. Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista. Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa. 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. 2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä. 3. Leikkaa lehtitaikina levyt pu

Operaatio hiusten kasvatus!

Olen jo pikkutytöstä saakka haaveillut pitkistä hiuksista. Ongelmanani on se, että hiukset kasvavat aina tiettyyn pituuteen, jolloin latvoja on pakko siistiä enkä saa niitä kasvamaan oikein pitkiksi. Toki hiuksia voisi kasvattaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta huonokuntoiset latvat ei ole kovin kaunista katseltavaa. Vuoden alussa googletin keinoja kasvattaa hiuksia ja törmäsin keskustelupalstaan, jossa puhuttiin biotiinista ja sen vaikutuksesta hiusten kasvuun. Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Keskustelupalstalla jotkut kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiini -valmisteita, koska ne sisältävät moninkertaisen määrän biotiinia ihmisten tabletteihin verrattuna ja sen lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin ihmisten ravintolisät. Muiden kokemukset vaikuttivat niin lupaavilta, että päätin ottaa selvää tuosta eläimille tarkoitetusta biotiinista. Biotin Forte -tabletit Biotiini, metioniini- ja sinkkivalmiste ylläpitää turkin,