Siirry pääsisältöön

Työtä, opiskelua ja kuulumisia

Hellurei ja hellät tunteet!

Viime aikoina on kirjoittelu jäänyt vähemmälle. Olen ollut super kiireinen ja lisäksi olen suomalaisen lääketieteen edistämisen nimissä lainannut läppäriäni tulevaisuuden huippu-lääkärille, siskolleni.  Kännykällä kirjottelu ei ole innostanut, joten olen suosiolla jättänyt blogin päivittelyn minimiin.

Kiireitäni selittää opiskelu työn ohella. Hain viime keväänä yliopistoihin opettajankoulutus linjoille, mutta jäin varasijoille. Myöhemmin minulle selvisi, että koulupaikka jäi 10 pisteen päähän. Masennuin aluksi, mutta pian päätin edistää mahdollisuuksiani päästä sisään ensi syksynä. Aloitin elokuussa ravintotieteiden verkkokurssin ja sain sen luentopäiväkirjan valmiiksi marraskuun puolessa välissä. Kurssin lisäksi olen koko syksyn harjotellut matematiikkaa. Päätin heinäkuussa korottaa ylioppilaskirjoituksiani, jotta saisin paremmat pisteet koulumenestyksestä yliopistohaussa. Aluksi minun oli tarkotus korottaa kirjoittamani pitkä matematiikka ja kirjoittaa uutena aineena lyhyt matematiikka. Samalla kerralla en kuitenkaan voi niitä kirjoittaa, sillä matematiikat kirjoitetaan samana päivänä. Lopulta päädyin täydentämään tutkintoani lyhyellä matikalla, sillä lyhyestä on helpompi saada paremmat pisteet kuin pitkästä. Lisäksi en menetä pitkän matematiikan korottamis mahdollisuutta.
Koko syksyni on pääasiassa kulunutkin töissä ja opiskelujen parissa. Monesti olen pohtinut, minkä takia oikein panostan opiskeluun. Opiskelu on nimittäin tylsää ja paljon mielummin sitä viettäisi aikaa muilla tavoin. Epätoivon hetkinä muistuttelen itselleni, kuinka paljon haluan kotitalousopettajaksi ja kuinka opiskelu on panostamista omaan tulevaisuuteeni. Lisäksi äitini on osoittanut, että loppujen lopuksi pääsen aika helpolla. Hän nimittäin on vielä kunnianhimoisempi; äitini valmistuu tässä kuussa tradenomiksi kahden vuoden opiskelun jälkeen, kun yleensä koulutus suoritetaan kolmessa ja puolessa vuodessa.

Vaikka en olekaan viime aikoina kirjotellut paljoa, olen silti ideoinut kirjoituksia valmiiksi! Olen hommannut kasan ihania uusia kynsilakkoja, joita en ole kuitenkaan kynsien huonon kunnon takia päässyt kokeilemaan. Sain viime viikolla kynsien hoitopaketin, joten nyt pääsen taas leikkimään kynsilakoilla! Eilen kokeilin ensimmäistä uutta lakkaa ja tänään olen jatkuvasti ihaillut korallin värisiä kynsiäni. Läppärini takaisin saatuani luvassa onkin mojova kynsilakka postaus!

Leipomisesta pitävillekin on tulossa mukavaa luettavaa. Olen luvannut tehdä kaverini syntymäpäiväjuhliin kaksi kakkua, joita olen innolla suunnitellut. Täytekakkujen maut on (luultavasti) päätetty - minttusuklaa ja mansikka-valkosuklaa. Saatan kuitenkin vielä muuttaa mieltäni, jos löydän jonkin hyvän reseptin tai saan uuden inspiraation. Tällä hetkellä kuitenkin keskityn enemmän miettimään kakkujen koristeluita. En ole ennen koristellut kakkuja mitenkään ihmeemmin, joten olen googletellut koristeita, koristelutapoja sekä välineitä. Eilen hommasin Lékuén kuusityllaisen koristelukynän, enkä malta odottaa sen kokeilemista. Pakko leipoa vähintään muffinit lähiaikoina, jotta pääsen testaamaan koristelua uudella kynällä.

Iloista joulun odotusta kullunmurut!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Bee Venom - luonnon oma botox voide!

Luin jonkin aikaa sitten Iltalehdestä Bee Venom -voiteesta, joka sisältää mehiläisen myrkkyä, joka kohottaa kasvoja ilman kipua ja pistoksia. Tämäkin voide on tullut tavallisen kuluttajan tietoisuuteen julkkisten ansioista ja esimerkiksi Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue vannovat Bee Venomin nimeen. Suhtaudun kauneusleikkauksiin erittäin kriittisesti, enkä ikinä voisi kuvitella ottavani botox-pistosta tai muita kirurgisia korjausleikkauksia. Sen takia on ehkä jopa ristiriitaista pyrkiä hankkimaan botox vaikutus voiteen avulla. Voidetta tosin käytetään ulkoisesti, eikä siitä tule yhtä keinotekoista ilmettä mitä botox-pistokset joillekin aiheuttaa. Kohdallani tuotteen testaamiseen ajoi silkka uteliaisuus. Minusta on kiinnostavaa, että yksi voide voisi saada niin näkyviä tuloksia aikaan, että syvätkin rypyt tasottuisi. Olen tähän mennessä säästynyt rypyiltä muutamaa otsaryppyä lukuunottamatta, eikä minulla ole oikeaa tarvetta kasvojen kohotukselle. Enemmänkin odotan vo

Superhelpot viinerit

  Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi. Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista. Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa. 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. 2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä. 3. Leikkaa lehtitaikina levyt pu

Operaatio hiusten kasvatus!

Olen jo pikkutytöstä saakka haaveillut pitkistä hiuksista. Ongelmanani on se, että hiukset kasvavat aina tiettyyn pituuteen, jolloin latvoja on pakko siistiä enkä saa niitä kasvamaan oikein pitkiksi. Toki hiuksia voisi kasvattaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta huonokuntoiset latvat ei ole kovin kaunista katseltavaa. Vuoden alussa googletin keinoja kasvattaa hiuksia ja törmäsin keskustelupalstaan, jossa puhuttiin biotiinista ja sen vaikutuksesta hiusten kasvuun. Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Keskustelupalstalla jotkut kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiini -valmisteita, koska ne sisältävät moninkertaisen määrän biotiinia ihmisten tabletteihin verrattuna ja sen lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin ihmisten ravintolisät. Muiden kokemukset vaikuttivat niin lupaavilta, että päätin ottaa selvää tuosta eläimille tarkoitetusta biotiinista. Biotin Forte -tabletit Biotiini, metioniini- ja sinkkivalmiste ylläpitää turkin,