Siirry pääsisältöön

Ihanat, kamalat kakut!

Olen pidemmän aikaa halunnut kirjotella tänne, mutta pari viime viikkoa ovat olleet niin hektisiä, että aika vain ei ole riittänyt. Tulin aiemmin luvanneeksi kirjoittaa leipomisaiheisen postauksen. Olin luvannut tehdä kaverilleni ja hänen ystävälleen syntymäpäiväkakut. Tuota lupausta kirosin katkerana juhlapäivänä. Ihan kuin yhdessä kakussa ei olisi tarpeeksi tekemista!

Aluksi teidän tulisi ehkä tietää hieman leipomistaustastani. Lapsuudenkodissani leivottiin aika usein, vaikkakin loppuaikoina äitini jätti homman suosiolla minulle ja siskolleni. Ensimmäisen leivonnaiseni tein 11-vuotiaana, jolloin valmistin ystäväni kanssa mokkapaloja, tai ainakin semmoisia niistä piti tulla. Homma sujui muuten hyvin, mutta jostain syystä laitoimme kuorrutteeseen kahvin sijasta kahvinpuruja. Kuten voitte arvata, mokkapalojen maku ei ollut kovin hyvä, mutta siitä huolimatta urhollisesti söimme tuotostamme. Sen jälkeen olen leiponut epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta leivonnaisteni laatu on onneksi parantunut. Nykyään pidän leipomisesta ja saan leivonnaisistani aina hyvän makuisia, mutta ulkonäkö ei ole aina päätähuimaava.  Jossakin mielenhäiriössä lupasin tehdä nuo kakut, joiden pitäisi onnistua täydellisesti... ei paineita Henna! Ennen tätä kakkuepisodia en ollut aikaisemin käyttänyt sokerimassaa tai koristelutylliä, mutta niistäkin selviydyttiin jotenkuten!

Kakkujen "teko" alkoi hyvin varhaisessa vaiheessa. Aluksi suunnittelin kakkujen makuyhdistelmiä ja koristeluita. Tein jopa harjoituskakun, jossa epäonnistui lähes kaikki. Olen ostanut koristelua varten Lékuen pursotussetin, jonka kapeinta tyllaa testasin harjoituskakkuun. Pursotussetti oli hyvä, käyttäjä ei. Yritin ottaa harjoituskakun virheistä opikseni lopullisia kakkuja tehdessäni. Aluksi minun piti tehdä kaksi täytekakkua, mutta viime hetkillä vaihdoin suunnitelmiani ja tein toisesta kakusta juustokakun, sillä niissä onnistun varmasti. Selailin kinuskikissan reseptejä edestakas, kunnes päädyin tekemään minttusuklaan makuisen täytekakun ja jouluisen piparin ja kinuskin makuisen juustokakun.

Harjoituskakku, jossa kaikki meni pieleen.

Täytekakkuun tein pätkis-pohjan, väliin levypohjan ja pohjien väliin minttusuklaa ja tumma suklaa täytteet. Kakun päälle laitoin sokerimassaa ja reunat pursotin kermavaahdolla. Lopputuloksena sain hienon, mutta ällöttävän makean kakun. Onneksi juustokakku onnistui paremmin! Juustokakun pohjaan murskasin pipareita ja sekoitin ne voihin. Piparkakkutäytteeseen tuli kermavaahtoa, vaniljarahkaa ja valkuaisvaahtoa. Komeuden kruunasi kinuskikiille, joka tuli kakun pintaan.

Lopullisista kakuista olen ylpeä, vaikka sokerimassan kanssa tuli hieman ongelmia. En uskaltanut tehdä kirjaimia ja numeroita suoraan kakkuihin, vaan tein ne leivinpaperille, jonka siirsin jääkaappiin teon jälkeen. En tiedä oliko se niin fiksua; kirjoittaminen sujui hyvin, mutta kun siirsin kirjaimia pinsettien avulla kakkuihin, käteni tärisivät pahemmin kuin 90-vuotiaalla mummolla!
Suurin ongelma tuli kuitenkin kermavaahdon kanssa. Harjoituskakussa kermavaahto oli aivan liian löysää, joten otin selvää, miten siitä saisi pitävämpää. Kinuskikissa neuvoi lisäämään vatkausvaiheessa hieman vaniljakreemijauhetta, joka kerää kosteutta itseensä. Tarvitsin koristeluun kermavaahtoa ja luojan kiitos minulla oli varalle lisää kermaa! Nimittäin ensimmäisestä satsista tuli "voita", jonka jälkeen en toisen satsin kanssa uskaltanut vatkata kovin pitkään, jolloin kermavaahdosta tuli liian löysää. Osasyy oli kuitenkin siinä, että olin pitänyt kermaa liian pitkään huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa kermavaahto hieman kovettui. Ehdin saada itselleni paniikin aikaan, kun kermavaahto ei meinannut pysyä kasassa ja deadline lähestyi uhkaavasti. Poikaystäväni oli muuten kommentoimatta leipomisiani, mutta juuri silloin hänen täytyi tulla kommentoimaan, ettei kermavaahdon pitäisi tuolta näyttää. Hermorauniona meinasin heittää kermavaahdot hänen pärstään, mutta sain hillittyä itseni. Muutama ärräpää tilanteessa taisi päästä, mutta rauhoituttuani pyysin poikaystävältäni anteeksi tiuskimistani ja selitin kuinka paljon murhetta kermavaahto oli minulle aiheuttanut eikä tilannetta parantanut poikaystävän kommentti.

Loppujen lopuksi olin tyytyväinen kakkuihin, mutta en usko että hetkeen viitsin tehdä kakkuja...
 

















Kakkujen reseptit ovat suoraan Kinuskikissalta, tässä linkit:

Pätkis-pohja
Levypohja
Suklaatäyte
Kinuski-pipari juustokakku

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Bee Venom - luonnon oma botox voide!

Luin jonkin aikaa sitten Iltalehdestä Bee Venom -voiteesta, joka sisältää mehiläisen myrkkyä, joka kohottaa kasvoja ilman kipua ja pistoksia. Tämäkin voide on tullut tavallisen kuluttajan tietoisuuteen julkkisten ansioista ja esimerkiksi Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue vannovat Bee Venomin nimeen. Suhtaudun kauneusleikkauksiin erittäin kriittisesti, enkä ikinä voisi kuvitella ottavani botox-pistosta tai muita kirurgisia korjausleikkauksia. Sen takia on ehkä jopa ristiriitaista pyrkiä hankkimaan botox vaikutus voiteen avulla. Voidetta tosin käytetään ulkoisesti, eikä siitä tule yhtä keinotekoista ilmettä mitä botox-pistokset joillekin aiheuttaa. Kohdallani tuotteen testaamiseen ajoi silkka uteliaisuus. Minusta on kiinnostavaa, että yksi voide voisi saada niin näkyviä tuloksia aikaan, että syvätkin rypyt tasottuisi. Olen tähän mennessä säästynyt rypyiltä muutamaa otsaryppyä lukuunottamatta, eikä minulla ole oikeaa tarvetta kasvojen kohotukselle. Enemmänkin odotan vo

Superhelpot viinerit

  Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi. Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista. Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa. 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. 2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä. 3. Leikkaa lehtitaikina levyt pu

Operaatio hiusten kasvatus!

Olen jo pikkutytöstä saakka haaveillut pitkistä hiuksista. Ongelmanani on se, että hiukset kasvavat aina tiettyyn pituuteen, jolloin latvoja on pakko siistiä enkä saa niitä kasvamaan oikein pitkiksi. Toki hiuksia voisi kasvattaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta huonokuntoiset latvat ei ole kovin kaunista katseltavaa. Vuoden alussa googletin keinoja kasvattaa hiuksia ja törmäsin keskustelupalstaan, jossa puhuttiin biotiinista ja sen vaikutuksesta hiusten kasvuun. Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Keskustelupalstalla jotkut kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiini -valmisteita, koska ne sisältävät moninkertaisen määrän biotiinia ihmisten tabletteihin verrattuna ja sen lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin ihmisten ravintolisät. Muiden kokemukset vaikuttivat niin lupaavilta, että päätin ottaa selvää tuosta eläimille tarkoitetusta biotiinista. Biotin Forte -tabletit Biotiini, metioniini- ja sinkkivalmiste ylläpitää turkin,