Siirry pääsisältöön

Kookosöljy kauneudenhoidossa

Nämä tuotteet tilasin osoitteesta www.nu3.fi

Viime aikoina mediassa on esitetty hyvin paljon erilaisia väitteitä kylmäpuristetun kookosöljyn hyödyistä, joten tilasin itselleni kaksi purkkia kookosöljyä. Toista pidän keittiössä ja käytän sitä ruoanlaittoon ja toinen on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön. Tässä postauksessa keskityn ainoastaan öljyn ulkoiseen käyttöön.
Olen parin viime viikon ajan testaillut kookosöljyä kauneudenhoidossa.  Öljy on kauneudenhoidossa ihan hyvä tuote ja tulen kyllä jatkossakin käyttämään sitä, mutta olin odottanut siltä suuren hypetyksen takia enemmän.

Seuraavat väittämät olen poiminut voice.fi sivustolta:

Valkaisee hampaita
Öljyä on tarkoitus purskutella suussa noin parikymmentä minuuttia. Tarkoitus on käydä kaikki hampaat läpi. Öljy parantaa suuhygieniaa ja pitää hampaat valkoisina.
Kookosöljyn teho perustuu siihen, että se liuottaa plakkia. Ja koska kyse on luonnontuotteesta, on se myös hellävarainen hampaille sekä ikenille. Sen lisäksi, että öljy vahvistaa ikeniä, sen antiseptisen ominaisuus hoitaa myös mahdollisia tulehduksia suussa.

Tätä keinoa en ollut mitenkään innokas testaamaan, sillä en pidä kookoksen mausta. Lopulta uskaltauduin ottamaan teelusikallisen öljyä purskuteltavaksi. Määrä taisi olla hieman liikaa, sillä olin monta kertaa niellä osan öljystä. Öljy tuntui varsinkin alussa ällöttävältä suussa, sillä aluksi se oli kiinteässä muodossa.
Hampaiden valkaisutarkoituksessa öljyä tulisi purskutella parinkymmenen minuutin ajan suussa. Ensimmäisellä kerralla purskuttelin vain 5-10 minuuttia. Myöhemmin otin tavaksi purskutella öljyä aina suihkuun mennessäni. Parin käyttökerran jälkeen huomasin hampaideni vaalenneen hieman. Näkyvämmän tuloksen sai, kun tihensi purskutteluväliä. En tiedä, kuinka pysyvä vaikutus on, mutta sitä valkeammaksi hampaat saa, mitä useammin jaksaa öljyä purskutella suussa. Kannattaa purskutella öljyä vähintään kerran päivässä, jos haluaa selkeästi vaaleammat hampaat.

Kosteuttaa ihoa
Etenkin atoopikoille ja herkkäihoisille suositellaan kookosöljyä kosteusvoiteeksi. Se pitää ihon pitkään kosteutettuna ilman, että iho jäisi liian rasvaiseksi. Öljy sopii myös hyvin huuli- ja silmänympärysvoiteeksi sekä kynsinauhoille.

Itselleni öljy sopi parhaiten kasvoille yövoiteeksi. Aamulla kasvot tuntuivat ihanan pehmeiltä ja kosteutetuilta. 
Olen myös käyttänyt öljyä kosteusvoiteen sijasta vartalon kosteuttamiseen. Tällöin kannattaa antaa öljyn imeytyä rauhassa ennen pukeutumista. 
Perinteiset huulirasvat ja kynsinauhavoiteet voittivat kookosöljyn.

Poistaa meikin
Kookosöljyn avulla saa poistettua myös vedenkestoisen meikin. Hiero öljyä kaikkialle kasvoihin ja pyyhi lopuksi vanulapuilla. Kookosöljy on huomattavasti hellävaraisempi meikinpoistoaine kuin moni markkinnoilta löytyvä tuote.

Toimii!

Rauhoittaa tulehduksia
Neitsytkookosöljy on antibakteerinen tuote, joka rauhoittaa tulehduksia. Ihon pienet haavat, finnit ja jopa tulehtuneet ikenet rauhoittuvat tämän ihmeaineen ansiosta. Myös auringon polttamalle iholle on hyvä levittää kookosöljyä.

Minulla ei ollut testiaikana haavoja, auringon polttamaa ihoa tai tulehtuneita ikeniä, joten en voi ottaa kantaa öljyn tehoamiseen kyseisiä vaivoja vastaan. Kasvojen finneihin öljy tuntui kuitenkin auttavan.

Hoitaa hiuksia
Jos kärsit kuivasta päänahasta, sivele kookosöljyä suihkun aikana päähäsi jakaus jakaukselta. Myös kuivat ja elottomat hiukset saavat elinvoimaa öljystä, jonka voit jättää latvoihisi vaikuttamaan hiusnaamion tavoin.

Ensimmäisellä testikerralla tein sen virheen, että käytin kookosöljyä kuten hoitoainetta. Lisäsin myös hiusten tyveen öljyä ja jätin öljyn yöksi hiuksiin. Aamulla hiukset olivat erittäin rasvaiset ja pesin hiukset shampoolla, joka ei kuitenkaan poistanut öljyä kokonaan. Työpäivä tuntui erittäin pitkältä, kun hiukset tuntuivat siltä kuin en olisi pessyt niitä viikkoon. Virheestäni oppien olen jatkossa laittanut öljyä puolisen tuntia ennen suihkuun menoa ja pessyt sen jälkeen hiukset shampoolla ja hoitoaineella. Näin käytettynä hiuksista tuli ihanan pehmeät ja äitini sanoi, että hiusteni väri tuntui kirkastuvan. Testasin vielä tapaa niin, että jätin hoitoaineen pois, mutta tällöin hiusteni latvat muuttuivat hamppumaisiksi. 
Kokeilin laittaa öljyä ennen saunaan menoa ja pestä sen jälkeen hiukset shampoolla. Suihkun jälkeen lisäsin latvoihin pienen määrän öljyä. Hiukset näyttivät samana iltana hyvältä, mutta seuraavana päivänä pehmeydestä ei ollut tietoakaan. 
Minusta tämä väite on osaksi myytti. Kieltämättä öljy saa hiukset kiiltämään ja tuntumaan pehmeältä, mutta ilman hoitoainetta pehmeys ei kestä pitkään. Öljyä laitettaessa hiuksiin on vaikea arvioida tarvittavaa määrää, sillä hiukset näyttävät herkästi rasvaisilta, jos öljyä tulee laitettua liikaa. Laadukas hoitoaine voittaa kookosöljyn 10-0.

Ripsille kasvua
Samoin, kun hiukset, ripset kaipaavat hoitoa. Ripset voivat hyvin ja kasvavat paremmin, kun niihin laittaa illalla kookosöljyä ja antaa sen vaikuttaa yön yli. Sormella tai vanupuikolla öljyn saa levitettyä kätevästi.

Tähän väitteeseen en osaa ottaa kantaa; ripset näyttävät samalta kuin aina.

Nämä ohjeet ovat kookosravinto.fi sivustolta:

Ihon- ja hiustenhoito

  • voit korvata neitsytkookosöljyllä vartalovoiteet
  • suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa pitäen sen pehmeänä ja terveenä
  • öljy on miellyttävän tuntuista iholla ja imeytyy hyvin, kunhan et laita öljyä iholle liikaa
  • kokeile myös atooppiselle iholle, ihottumiin, akneiholle, kuiville limakalvoille sekä psoriasisiholle
  • auttaa myös haavoja sekä alkavaa huuliherpestä paranemaan nopeammin. Kookosöljy suojaa bakteereilta ja edistää ihon paranemista. Voit kokeilla myös mustelmiin.
  • vinkki: kaada öljy juoksevana omaan purkkiinsa ihonhoitoa varten (saat öljyn juoksevaksi esim. lämpimässä vesihauteessa)
  • levitä öljyä hiuksiin (ja päänahkaan, jos se on kuiva tai hilseilevä), kiedo pyyhe pään ympärille ja anna vaikuttaa vaikka yön yli. Voit lämmittää öljyä ensin, niin levittäminen on helpompaa. Jos on tarpeen, hiukset voi aamulla pestä sampoolla. Hyvin kuiviin hiuksiin öljy voi imeytyä niin ettei niitä tarvitse pestä ollenkaan. Öljyhoidon voi tehdä myös lyhyemmäksi ajaksi, esim. ennen saunaan menoa. Hiukset suojataan saunomisen ajaksi pyyhkeellä.

Aurinkovoiteena

  • kookosöljy suojaa ja antaa kauniin rusketuksen eikä estä D-vitamiinin imeytymistä auringosta
  • öljyä voi laittaa iholle myös auringonoton jälkeen
  • muista normaalit varoajat auringossa oleskellessasi

Onko teillä kokemusta kookosöljyn sisäisestä tai ulkoisesta käytöstä? Haluaisin kuulla kokemuksia erityisesti öljyn käytöstä hiustenhoidossa.

Kirjoitan myöhemmin uuden kirjoituksen öljyn sisäisestä käytöstä! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Bee Venom - luonnon oma botox voide!

Luin jonkin aikaa sitten Iltalehdestä Bee Venom -voiteesta, joka sisältää mehiläisen myrkkyä, joka kohottaa kasvoja ilman kipua ja pistoksia. Tämäkin voide on tullut tavallisen kuluttajan tietoisuuteen julkkisten ansioista ja esimerkiksi Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue vannovat Bee Venomin nimeen. Suhtaudun kauneusleikkauksiin erittäin kriittisesti, enkä ikinä voisi kuvitella ottavani botox-pistosta tai muita kirurgisia korjausleikkauksia. Sen takia on ehkä jopa ristiriitaista pyrkiä hankkimaan botox vaikutus voiteen avulla. Voidetta tosin käytetään ulkoisesti, eikä siitä tule yhtä keinotekoista ilmettä mitä botox-pistokset joillekin aiheuttaa. Kohdallani tuotteen testaamiseen ajoi silkka uteliaisuus. Minusta on kiinnostavaa, että yksi voide voisi saada niin näkyviä tuloksia aikaan, että syvätkin rypyt tasottuisi. Olen tähän mennessä säästynyt rypyiltä muutamaa otsaryppyä lukuunottamatta, eikä minulla ole oikeaa tarvetta kasvojen kohotukselle. Enemmänkin odotan vo

Superhelpot viinerit

  Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi. Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista. Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa. 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. 2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä. 3. Leikkaa lehtitaikina levyt pu

Operaatio hiusten kasvatus!

Olen jo pikkutytöstä saakka haaveillut pitkistä hiuksista. Ongelmanani on se, että hiukset kasvavat aina tiettyyn pituuteen, jolloin latvoja on pakko siistiä enkä saa niitä kasvamaan oikein pitkiksi. Toki hiuksia voisi kasvattaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta huonokuntoiset latvat ei ole kovin kaunista katseltavaa. Vuoden alussa googletin keinoja kasvattaa hiuksia ja törmäsin keskustelupalstaan, jossa puhuttiin biotiinista ja sen vaikutuksesta hiusten kasvuun. Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Keskustelupalstalla jotkut kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiini -valmisteita, koska ne sisältävät moninkertaisen määrän biotiinia ihmisten tabletteihin verrattuna ja sen lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin ihmisten ravintolisät. Muiden kokemukset vaikuttivat niin lupaavilta, että päätin ottaa selvää tuosta eläimille tarkoitetusta biotiinista. Biotin Forte -tabletit Biotiini, metioniini- ja sinkkivalmiste ylläpitää turkin,