Siirry pääsisältöön

Elämä kuin kauniista ja rohkeista

Alan olla jo turta huonoihin uutisiin. Kun kuvittelen, että viimein alkaa mennä paremmin, nurkan takana odottaa jo seuraava vastoinkäyminen. Huomaan kuitenkin, ettei huonot uutiset enää lannista minua niin paljon ja se on hyvä se - vaikka energiaa niiden hoitaminen vie rutkasti. Mieluiten keskittyisin ainoastaan opintoihini, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista.

Kerron lyhyesti viimeisimmästä uutisesta. Olemme poikaystäväni kanssa riidelleet pitkään entisen vuokranantajamme kanssa. En paljasta yhtiön nimeä, mutta se on kohtuullisen suuri firma, joka omistaa asuntoja useilla paikkakunnilla.

Kaikki alkoi homeesta. Huomasimme, että asunnon nurkkiin ja ikkunan alle kerääntyy hometta ja ilmoitin siitä isännöitsijälle. Sen sijaan, että asunnon kunto olisi tultu tarkastamaan tai tilanteessa olisi aloitettu jonkinlaiset toimenpiteet isännöitsijä vastasi minulle ettei asunnossa saa kuivata pyykkiä ja pölyjä pitäisi pyyhkiä paremmin. SIIS TÄH?! Ensinnäkin, järjestyssäännöt eivät kieltäneet pyykin kuivausta asunnossa. Toiseksi, ilmastoinnin pitäisi olla tarpeeksi hyvä, jotta asunnossa pystyy kuivaamaan pyykkiä. Kolmanneksi, aivan kuin olemassa oleva home poistuisi sillä, että pyykin kuivattaminen sisätiloissa lopetetaan?! Tuolloin tein ensimmäisen virheen ja nielin kiukkuni, enkä vastannut isännöitsijän tylyyn viestiin mitenkään. 

Myöhemmin aloin oireilla homeesta. Viime kesänä olin jatkuvasti tukkoinen ja halusin viettää mahdollisimman paljon aikaa kodin ulkopuolella, jotta olo olisi parempi. Eikö olekin mahtavaa, isännöitsijän laiminlyönnin takia pakoilin omaa kotia. Muutamina öinä heräsin siihen, että tunsin tukehtuvani. Oli erittäin mukavaa lähteä neljän aikaa yöllä ulos kävelemään ja hengittämään kun herätys oli muutamien tuntien päästä. Tuolloin päätin ottaa kovat keinot käyttöön. Lähetin isännöitsijälle viestin tilanteesta, kuvasin kaikki paikat, jossa oli hometta ja vaadin kyseisen asunnon tilalle homeetonta asuntoa, ilmanpuhdistinta siksi ajaksi kunnes pääsisimme uuteen asuntoon ja vuokranalennusta. Arvatkaapas mitä isännöitsijä teki? EI MITÄÄN! Ei viitsinyt edes vastata viestiini. Noh,  etsin kaupparekisteristä yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tiedot ja välitin heille saman viestin. Aluksi kumpikin pahoitteli kovasti ja hallituksen puheenjohtaja, joka on entinen SDP:n kansanedustaja, vastasi vakuuttavasti pitävänsä huolen, että asiamme käsitellään pikaisesti, asiallisesti ja tehokkaasti. Olisi pitänyt tietää, että politikot lupaavat aina enemmän kuin todellisuudessa antavat. 

Toimitusjohtajan mukaan he ovat voineet olettaa ongelman poistuneen, kun en ensimmäisen viestini jälkeen ottanut yhteyttä. Vaatimani vuokranalennus voisi alkaa siis vasta otettuani uudelleen yhteyttä. Toimitusjohtajan kautta asuntoon tuli "kosteuskartoittaja". Poikaystäväni oli paikalla kartoittajan ollessa siellä, eikä kartoittaja kuulemma paljoa puhunut. Sanoi laittavansa tiedot raporttiin ja saisimme sen isännöitsijän kautta. Kyseistä raporttia emme ole saaneet, vaikka olen sitä vähintään neljä kertaa pyytänyt. Että sellainen "kartoittaja". Tämän jälkeen meille ilmoitettiin, ettei asunnossa ole hometta, mutta ilmastointi on puutteellinen. Ai, ei ollut hometta?! Ilmastoinnista taas... olen kartoittajan kanssa samaa mieltä, jos puutteellinen ilmastointi tarkoittaa sitä, että ilmastointia ei ole ollenkaan. Raitista ilmaa saimme ainoastaan ikkunoista, joita emme voineet pitää täysin auki kissojemme takia.

Kosteuskartoittajan käynnin jälkeen vastaaminen minulle lakkasi lähes kokonaan. Opintojeni alettua saimme osakunnan opiskelija-asunnon ja pääsimme viimein muuttamaan pois homeasunnosta. Olin asiasta niin iloinen, että päätin luopua vaatimuksistani kunhan saamme vuokravakuuden takaisin. Tiesimme, että siitä lähtee osa, sillä poikaystävälläni oli jäänyt muutama satanen vuokraa maksamatta ja olimme onnistuneet hajoittamaan kaksi ovea. Laskeskelin kuitenkin, että meidän tulisi saada noin puolet vuokravakuudesta takaisin. Palauttaessani avaimia ilmoitin heille tilinumeron, johon vuokravakuuden voisi palauttaa. Hieman myöhemmin sain kuitenkin isännöitsijältä viestin, jossa kerrottiin, että meidän jäljiltämme asuntoon olisi tullut vesivahinko. Astienpesukoneen poistotulppa oli kuulemma jäänyt tulppaamatta ja vesihana hieman auki. Tällä kertaa sain jopa sähköpostin liitteenä raportin kosteuskartoituksesta ja yllättäen kosteutta olisi ollut vain astienpesukoneen paikan vieressä. Soitin poikaystävälleni heti luettuani viestin ja kysyin asiasta. Muuttopäivänä olin mennyt ensimmäisten tavaroiden mukana uuteen asuntoon ja kantanut siellä tavaroita paikoilleen poikaystäväni ollessa vanhalla asunnolla roudaamassa laatikoita pakettiautoon. En siis tiennyt astianpesukoneen irroittamisesta mitään. Poikaystäväni kertoi, että hänen äitinsä oli irroittanut tiskikoneen ja tulppaaminen oli tosiaan tainnut unohtua. Hän kuitenkin kertoi, että useat henkilöt oli tarkastanut, että vesihanat olivat kiinni. Muutimme lauantaina ja maanantaina kävimme tekemässä loppusiivouksen eikä silloin asunnossa näkynyt yhtään vettä tai kosteutta. Tuolloin myös molemmat tarkistimme hanojen asennon eivätkä ne varmasti jääneet auki. Uskoisin lisäksi, että vettä olisi reilun vuorokauden aikana valunut, jos hanat olisivat olleet auki. Isännöitsijän viestissä oli kuvia, joiden perusteella näyttäisi, että siellä olisi kuitenkin ollut kostutta. Olen pohtinut, voisivatko he olla niin kieroja ja aiheuttaa tahallaan kosteusvahingon, jotta syyt (ja kustannukset) voisi kaataa meidän niskallemme. Heidän aiemman toiminnan perusteella en yhtään ihmettelisi asiaa.

Hiljattain saimme yhtiöltä laskun korjauskuluista. He olivat pidättäneet vuokravakuuden ja sen lisäksi yhtiö vaati meiltä noin 1500 euroa. Laskua tarkasteltuani huomasin, että he olivat yrittäneet veloittaa meiltä todella paljon ylimääräistä. Asunnossa oli meidän aikanamme muovimatot, mutta niiden tilalle koko huoneistoon oli asennettu laminaatit. Kyseessä on tasonparannus, jota meidän ei tulisi korvata, vaikka olisimmekin aiheuttaneet vesivahingon. Lisäksi laskulla oli muitakin omituisia kuluja. Laskun saamisen jälkeen olin yhteydessä asunnon nykyiseen haltijaan ja hänen luvallaan sain kuvata asuntoon tehtyjä muutoksia. Itseäni huvitti eniten, että yhtiö väitti yhden kaapin kostuneen, mutta siitä huolimatta he eivät olleet vaihtaneet kyseistä kaappia.

Olin syksyllä ollut yhteydessä vakuutusyhtiöömme ja saaneet heiltä oikeusturvan, joka korvaa asianajajan kuluja ja mahdollisia oikeuskuluja. Sen jälkeen olen hankkinut meille asianajajan, mutta hän ei ollut yhteydessä yhtiöön ennen laskun saamista. Yhdessä asianajajan kanssa kävimme laskun kulut läpi ja selvitimme, mitkä niistä oli aiheellisia. Lopulta asianajaja lähetti yhtiön toimitusjohtajalle sovintoehdotuksen, jonka mukaan kiistimme korjauslaskun pääosin ja pyysimme vuokravakuudesta meille kuuluvaa summaa. Kirjeen mukaan yhtiön hyväksyessä ehtomme, sekä he että me luovumme isoimmista vaatimuksista. Jos yhtiö ei hyväksyisi sopimusta, pitäytyisimme aiemmissa vuokranalennusvaatimuksissamme. Olen viimeiset kaksi viikkoa ollut kuin kuumilla hiilillä odottaessani toimitusjohtajan vastausta. Kunnes vihdoin eilen poikaystäväni kertoi saaneensa takuuvuokran tililleen ja viimein pitkään kestänyt riita sai päätöksensä! Olo on ollut valtavan helpottunut tilanteen ratkettua!

Ps. Pahoittelen, jos teksti etenee loppua kohden nopeasti. Olen kirjoittanut tätä tekstiä useampaan kertaan ja nyt tilanteen rauettua en jaksaisi edes pohtia asiaa sen enempää. 
Aluksi minun oli tarkoitus käyttää tekstiä yhtiötä vastaan, jos he eivät olisi suostuneet ehtoihimme. Vaikka minun tekisi kovasti mieli paljastaa firman nimi, jotta muut voisivat välttää kyseistä yhtiötä, omaksi parhaakseni jätän nimen salaisuudeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Testissä Bee Venom - luonnon oma botox voide!

Luin jonkin aikaa sitten Iltalehdestä Bee Venom -voiteesta, joka sisältää mehiläisen myrkkyä, joka kohottaa kasvoja ilman kipua ja pistoksia. Tämäkin voide on tullut tavallisen kuluttajan tietoisuuteen julkkisten ansioista ja esimerkiksi Victoria Beckham, Kate Middleton ja Kylie Minogue vannovat Bee Venomin nimeen. Suhtaudun kauneusleikkauksiin erittäin kriittisesti, enkä ikinä voisi kuvitella ottavani botox-pistosta tai muita kirurgisia korjausleikkauksia. Sen takia on ehkä jopa ristiriitaista pyrkiä hankkimaan botox vaikutus voiteen avulla. Voidetta tosin käytetään ulkoisesti, eikä siitä tule yhtä keinotekoista ilmettä mitä botox-pistokset joillekin aiheuttaa. Kohdallani tuotteen testaamiseen ajoi silkka uteliaisuus. Minusta on kiinnostavaa, että yksi voide voisi saada niin näkyviä tuloksia aikaan, että syvätkin rypyt tasottuisi. Olen tähän mennessä säästynyt rypyiltä muutamaa otsaryppyä lukuunottamatta, eikä minulla ole oikeaa tarvetta kasvojen kohotukselle. Enemmänkin odotan vo

Superhelpot viinerit

  Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi. Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista. Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa. 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. 2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä. 3. Leikkaa lehtitaikina levyt pu

Operaatio hiusten kasvatus!

Olen jo pikkutytöstä saakka haaveillut pitkistä hiuksista. Ongelmanani on se, että hiukset kasvavat aina tiettyyn pituuteen, jolloin latvoja on pakko siistiä enkä saa niitä kasvamaan oikein pitkiksi. Toki hiuksia voisi kasvattaa vaikka kuinka pitkiksi, mutta huonokuntoiset latvat ei ole kovin kaunista katseltavaa. Vuoden alussa googletin keinoja kasvattaa hiuksia ja törmäsin keskustelupalstaan, jossa puhuttiin biotiinista ja sen vaikutuksesta hiusten kasvuun. Biotiini aktivoi hiusjuuren soluja tuottamaan keratiinia, jolloin hius kasvaa. Keskustelupalstalla jotkut kertoivat syövänsä eläimille tarkoitettua biotiini -valmisteita, koska ne sisältävät moninkertaisen määrän biotiinia ihmisten tabletteihin verrattuna ja sen lisäksi ne ovat huomattavasti halvempia kuin ihmisten ravintolisät. Muiden kokemukset vaikuttivat niin lupaavilta, että päätin ottaa selvää tuosta eläimille tarkoitetusta biotiinista. Biotin Forte -tabletit Biotiini, metioniini- ja sinkkivalmiste ylläpitää turkin,