Vietän parhaillaan toista lomaviikkoani ja olen pitänyt myös kirjoittamisesta taukoa. Lomani aikana en ole tosin paljoa puuhannut; muutaman yön olin siskopuoleni luona Kotkassa, mutta muuten olen ollut kotosalla ja vain nauttinut vapaasta. Lomani aikana olen kuitenkin pohtinut paljonkin omaa syömistäni ja millaisia valintoja teen ruoan suhteen. Luultavasti jokainen haluaisi syödä terveellisesti, mutta toteutus ei aina onnistu. Omana paheenani pidän einesruokia, joita olen ostanut töihin evääksi. Ne nyt vain ovat helppo ostaa illalla tai ennen töitä, eikä tarvitse murehtia eväiden tekoa. Mielelläni söisin kuitenkin töissä ruokaa, jota ei ole pakattu säilöntäkaasuun. Otan aina tähteitä mukaan silloin kun niitä jää, mutta mieheni jäljiltä yleensä ei jää tähteitä. Näin lomaillessa einesruoat ovat jääneet kokonaan pois ruokavaliosta ja hyvä niin!
Einesruokien poisjäännin lisäksi olen tehnyt terveellisempiä valintoja. Yritän aina pitää kotona hedelmiä tarjolla, mutta silti herkkuja on tullut ostettua turhan paljon. Eräänä iltana kun mieleni teki makeaa, mutta jääkaappi oli lähes tyhjä, keksin hyvän korvikkeen karkeille ja sipseille. Tutkin kaappeja makeanhimo silmissäni ja aloin pohtia, voisiko banaaneista, kananmunista ja maidosta saada jotain hyvää - lähes muuta syötävää ei kaapeista löytynytkään. Lopulta keksin tehdä banaanilettuja, jotka veisivät makeanhimoni ja kaikenlisäksi olisivat terveellisiä!
Proteiinibanaaniletut
1 banaani
2 kananmunaa
(0,5-1tl vaniliinisokeria)
Paistamiseen rasvaa.
Paistamiseen rasvaa.
Maustamiseen voi käyttää esimerkiksi kanelia, kaardemummaa ja neilikkaa.
Letut itsessään eivät ole kovin makeita, varsinkaan jos ei lisää yhtään sokeria. Olen kuitenkin lettujen päälle lisännyt hunajaa, joka sopii hyvin lettujen kanssa ja vie makeanhimoni mennessään. Hunajan sijasta päälle voi laittaa esimerkiksi marjoja, kermavaahtoa tai rahkaa - oikeastaan kaikkea mitä mielikuvitus vain keksii. Jos haluaa pitää letut tervellisinä, ei kannata lisätä päälle sokeria tai hilloa.
Ensimmäisillä kerroilla en käyttänyt sokeria lainkaan ja mieheni ei välittänyt paljoakaan letuista. Hänen mielestään ne olivat liian mauttomia. Sen jälkeen olen kokeillut lettujen tekoa erilaisilla variaatioilla ja omasta mielestäni parhaat letut syntyvät silloin, kun taikinaan lisätään hippusen kanelia, kaardemummaa ja neilikkaa. Yritän välttää turhaa sokeria ja sen vuoksi olen lisännyt ainoastaan puoli teelusikallista yhden banaanin taikinaan.
En ole pysynyt enää laskuissa siitä, kuinka monesti olen lettuja parin viikon aikana tehnyt. Niin monena iltana olen tehnyt banaaniletut iltapalaksi ja minulla on tälläkin hetkellä banaaneja ja kananmunia odottamassa... tosin ei ne kauan nurkissa tule pyörimään ;)
- Muussaa banaani ja sekoita kananmunat sen joukkoon. Mausta haluamallasi tavalla ja paista lettupannussa.
Letut itsessään eivät ole kovin makeita, varsinkaan jos ei lisää yhtään sokeria. Olen kuitenkin lettujen päälle lisännyt hunajaa, joka sopii hyvin lettujen kanssa ja vie makeanhimoni mennessään. Hunajan sijasta päälle voi laittaa esimerkiksi marjoja, kermavaahtoa tai rahkaa - oikeastaan kaikkea mitä mielikuvitus vain keksii. Jos haluaa pitää letut tervellisinä, ei kannata lisätä päälle sokeria tai hilloa.
Ensimmäisillä kerroilla en käyttänyt sokeria lainkaan ja mieheni ei välittänyt paljoakaan letuista. Hänen mielestään ne olivat liian mauttomia. Sen jälkeen olen kokeillut lettujen tekoa erilaisilla variaatioilla ja omasta mielestäni parhaat letut syntyvät silloin, kun taikinaan lisätään hippusen kanelia, kaardemummaa ja neilikkaa. Yritän välttää turhaa sokeria ja sen vuoksi olen lisännyt ainoastaan puoli teelusikallista yhden banaanin taikinaan.
En ole pysynyt enää laskuissa siitä, kuinka monesti olen lettuja parin viikon aikana tehnyt. Niin monena iltana olen tehnyt banaaniletut iltapalaksi ja minulla on tälläkin hetkellä banaaneja ja kananmunia odottamassa... tosin ei ne kauan nurkissa tule pyörimään ;)
Kommentit
Lähetä kommentti