Tein eilen näitä todella helppoja viinereitä, joiden teko luonnistuu myös kokemattomilta leipojilta. Viinereihin tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: lehtitaikinaa, vaniljakreemijauhetta ja säilykehedelmää. Päälle voi halutessaan ripotella tomusokeria koristeeksi.
Kaikki raaka-aineet saa kaupasta, joten näitä viinereitä varten ei tarvitse itse tehdä juuri mitään. Monille saattaa vaniljakreemijauhe olla tuntematon tuote. Itse olen käyttänyt Sallisen valmistamaa kreemijauhetta, jota saa ostettua hyvin varustelluista päivittäiskaupoista.
Itse vaniljakreemin tekeminen on erittäin helppoa. Kreemijauhetta lisätään 1dl kolmeen desiin vettä ja vatkataan viitisen minuuttia. Valmiin kreemin voi paistaa ja pakastaa.
1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Levyt voi sulattaa joko huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla.
2. Valmista vaniljakreemijauhe. Viinereihin riittää 4dl valmista kreemiä, eli sekoita 1dl kreemijauhetta kolmeen desiin vettä.
3. Leikkaa lehtitaikina levyt puoliksi, lisää jokaiseen levyyn ruokalusikallinen vaniljakreemiä ja lopuksi kreemin päälle asetetaan säilykehedelmä.
4. Paista viinereitä 225 asteessa noin 15 min ajan. Kiertoilmauunissa 200 astetta riittää.
Olen tehnyt näitä viinereitä nyt muutaman kerran ja aion jatkossa pitää pakkasessa aina varmuuden vuoksi lehtitaikinalevyjä. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin saamme yllätysvieraita tai makeanhimo vaatii nopeaa tyydytystä.
Pitää varmaan kokeilla :)
VastaaPoistaelamanikuvina.blogspot.fi